Ceai de scumpie pentru tratamentul hemoroizilor

Ceai de scumpie pentru tratamentul hemoroizilor

Introducere

Ceaiul de scumpie este un adjuvant împotriva hemoroizilor, fisurilor anale, colonului iritat, dar și în diverse afecțiuni digestive sau dermatologice. Scumpia era un remediu popular pe vremea dacilor, care foloseau frunzele pentru împachetări contra febrei, a rănilor infectate și chiar a hemoroizilor.

Datorită calităților sale terapeutice, Dr. Alexandru recomandă scumpia drept un leac prețuit, pentru amelioerarea patologiilor gastrice și intestinale, oprirea hemoragiilor, vindecarea rănilor și a bolilor hemoroidale.

Care este cel mai bun ceai de scumpie pentru hemoroizi?

Ceaiul de scumpie se recomandă pentru ameliorarea simptomelor hemoroizilor interni, sub formă de infuzii, precum și pentru hemoroizii externi, sub forma băilor de șezut. Formula noastră de ceai, denumită HemoLift Ceai are în componența sa cantități mari de pelin + un mix din alte 8 plante (mușețel, pelin, mărar, salvie, gălbenele, lumânărică, rostopască, stejar) special concepute pentru a vă ajuta să scăpați de hemoroizi pentru totdeauna.

Beneficiile ceaiului de scumpie

Ceaiul de scumpie conține taninuri și uleiuri volatile. Aceste substanțe îi oferă scumpiei puternice proprietăți antiinflamatoare, regeneratoare ale țesuturilor cicatrizante, antiseptice, astringente, antihemostatice.

Reduce hemoroizii

Grație proprietăților sale, ceaiul de scumpie reprezintă un remediu excelent pentru tratarea hemoroizilor. Vă recomandăm prepararea unui amestec de HemoLift Ceai și 400 ml apă fierbinte. Lăsați la infuzat timp de 15-20 de minute, strecurați și consumați în câteva reprize, în fiecare zi.  De asemenea, vă sfătuim să folosiți infuzia și sub formă de comprese, aplicate local, timp de 3 ore.

Ameliorează problemele digestive

Ceaiul de scumpie este recomandat de medicina tibetană pentru ameliorarea problemelor digestive. O linguriță plină de frunze, împreună cu o cantitate de 300 ml apă, se fierbe timp de 15 minute, se infuzează 30 de minute și apoi se strecoară. Se consumă împărțit în 3 doze, cu 15 minute înainte de masă.

Grație proprietăților bactericide, spasmolitice, antiinflamatoare și cicatrizante, ajută la diminuarea durerilor, pirozisului (senzația de arsuri la stomac), ameliorează funcțiile stomacului și ale intestinelor, și de asemenea, are și efect sedativ, diminuează încordarea psiho-emoțională și ajută la reducerea stresului.

Dermatite, eczeme, răni, psoriazis

Ceaiul de scumpie este benefic și pentru tratamentul anumitor afecțiuni ale pielii. De regulă, dermatitele, eczemele, psoriazisul sau rănile, reprezintă dereglări ale organelor interne. Ceaiurile, printre care și cel de scumpie, favorizează curățarea sângelui, ficatului și rinichilor.

O lingură de ceai infuzată în 350 ml de apă fierbinte, consumată de 3 ori pe zi, la 15 minute după mesele principale, ajută la reglarea activităților organelor interne.

În cazul afecțiunilor externe, precum psoriazisul și rănile, infuzia de ceai se aplică pe locurile afectate, de 2 ori pe zi, cu ajutorul unor comprese sterile.

Cum să îl consumați?

Pentru tratarea hemoroizilor și afecțiunilor inflamatorii în general, ceaiul de scumpie poate fi consumat atât sub formă de infuzii, înainte sau după mesele principale, cât și în băile de șezut, pentru ameliorarea inflamațiilor și favorizarea procesului de cicatrizare al rănilor deschise.

Infuzat

Infuzia realizată dintr-o linguriță de frunze uscate de scumpie și 300-400 ml de apă fierbinte, se consumă înainte de mesele principale ale zilei, pentru a ameliora afecțiunile gastrice, care pot evolua și promova apariția hemoroizilor.

Băi de șezut

În ceea ce privește băile de șezut, infuzia concentrată de ceai se pune în apa de baie și se stă deasupra lichidului fierbinte, timp de 15-20 de minute, de câteva ori pe zi. Vă recomandăm ca, pentru efecte imediate, să efectuați în prealabil igiena locală.

Concluzie

Datorită proprietăților deosebite pe care le regăsim în ingredientele sale active, scumpia este utilizată în tratamentul afecțiunilor digestive și intestinale. Ceaiul este un bun remediu pentru gastrită, diaree, ulcer, enterocolită, hemoroizi, afecțiuni intestinale. Calitățile sale medicinale sunt apreciate și extern, sub forma cataplasmelor aplicate local pe zona afectată, ajutâng și la vindecarea rănilor, eczemelor, urticariei.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.