Ceai de mărar pentru tratamentul hemoroizilor

Ceai de mărar pentru tratamentul hemoroizilor

Introducere

Ceaiul de mărar este un remediu naturist, folosit de mai bine de 2000 de ani, pentru tratarea afecțiunilor stomacale, colicilor, sughițului, respirației urât mirositoare, flatulenței și hemoroizilor. Semințele de mărar sunt carminative, digestive și tranchilizante și un antioxidant puternic, ce ajută corpul să facă față infecțiilor.

Care este cel mai bun ceai de mărar pentru hemoroizi?

Substanțele regăsite în semințele mărarului, au proprietăți benefice pentru tratarea hemoroizilor, datorită acțiunilor relaxante, antiinflamatorii și antibacteriene. Formula de ceai de mărar pe care noi am dezvoltat-o, HemoCeai, are în componența sa cantități mari de mărar + un mix din alte 8 plante (mușețel, pelin, scumpie, salvie, gălbenele, lumânărică, rostopască, stejar) special concepute pentru a vă ajuta să scăpați de hemoroizi o dată, și pentru totdeauna.

Beneficiile ceaiului de mărar

Ceaiul de mărar ajută la o mai bună digestie, reducând flatulența și durerile de stomac. De asemenea, acționează ca și antiinflamator asupra hemoroizilor.

Reduce hemoroizii

În ceea ce privește hemoroizii interni, vă recomandăm consumul ceaiului de mărar, neîndulcit. Pentru hemoroizii externi, băile de șezut cu ceai de mărar, pot fi de folos.

Ceaiul de mărar îmbunătățește digestia, împiedicând producerea fenomenului de fermentație și ajută la eliminarea gazelor intestinale. Astfel, crampele intestinale ce însoțesc balonarea și flatulația dispar, dispărând de asemenea și factorii care contribuie la formarea hemoroizilor, precum constipația sau diareea și mișcările intestinale neregulate.

Are proprietăți antiinflamatorii

Mărarul funcționează ca un agent antiinflamator (1). Aplicat la nivel local, ceaiul de mărar poate ajuta la dezinfectarea rănilor, acționând ca un antiseptic. Ajută la tratarea și vindecarea furunculelor, la ameliorarea durerii și a umflăturilor.

Ajută la ameliorarea diareei

Mărarul ameliorează și tratează diareea, de asemenea, datorită flavonoidelor prezente în ea, care sunt de natură germicidă sau bactericidă. Acestea ajută la ameliorarea diareei prin inhibarea infecțiilor microbiene care încearcă să atace organismul (2).

Bogat în antioxidanți

Ceaiul de mărar este bogat în antioxidanți și vă ajută în lupta împotriva radicalilor liberi nocivi care duc la deteriorarea celulelor. În plus, mărarul este o sursă bună de vitamina C, care s-a dovedit, de asemenea, că are proprietăți antioxidante puternice (3).

Cum să îl consumați?

Ca și plantă culinară, mărarul există încă din perioada egiptenilor antici, fiind folosit în întreaga lume. Inițial utilizat ca și condiment, pentru asezonare mâncărurilor, și ulterior ca remediu naturist, pe bază de plante, mărarul este o prezență constantă.

Dr. Alexandru recomandă utilizarea mărarului în rețete, însă, mai presus de toate, recomandă infuziile din ceai de mărar pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate și în băile de șezut, pentru proprietățile sale antiinflamatorii.

Infuzat

Ceaiul de mărar preparat sub formă de infuzie, din 1-2 lingurițe, la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 15-20 de minute, se strecoară și se bea într-o repriză sau două pe zi, înaintea meselor principale.

Băi de șezut

Pentru tratarea hemoroizilor cu ceai de mărar, vă recomandăm pregătirea unei infuzii din 4-5 linguri de mărar, peste care turnați 250 ml de apă clocotită. Lăsați amestecul la infuzat timp de 20 de minute. Se strecoară și se folosește în apa pentru băi de șezut. Urmați procedura de câteva ori pe zi, după efectuarea unei igiene locale, timp de 15-20 de minute.

Concluzie

Ceaiul de mărar întărește sistemul imunitar, ajută la calmarea spasmelor digestive și reglează sistemul digestiv, stabilind astfel un echilibru interior. Toate acestea duc într-un final la reducerea hemoroizilor, prin ameliorarea simptomelor provocate de un sistem digestiv tulburat, ce favorizează apariția diareei și inflamarea venelor hemoroidale în momentul mișcărilor intestinale.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.