Cartof ras pentru hemoroizi

Cartof ras pentru hemoroizi

Tratarea hemoroizilor cu ajutorul cartofilor

Cartofii reprezintă un aliment de bază în alimentația tuturor. Cartofii dulci pot fi utilizați pentru tratamentul intern al hemoroizilor, fiind bogați în fibre alimentare. Cu toate acestea, a apărut o practică neconvențională, de a folosi cartoful ras pentru ameliorarea simptomelor hemoroizilor.

Această practică are la bază proprietățile astringente ale cartofului, însă este una pe care nu v-o recomandăm cu insistență, fiindcă poate cauza neplăcere.

Dieta anti hemoroizi nu include doar cartoful ras

Dieta anti hemoroizi este una extrem de diversă, ce cuprinde o gamă vastă de alimente. Aceasta nu implică doar cartoful ras. Vă putem ajuta cu un plan foarte bine elaborat, personalizat, conceput în colaborare cu Dr.Urolog XYZ și Nutrițonistul XZY. Elaborarea planului durează câteva minute și este complet gratuit.

✔️  SPUNE ADIO HEMOROIZILOR CU PACHETUL HEMOLIFT

✅   VINDECA Rănile Rapid

✅   GRABESTE Procesul De Vindecare

✅   CALMEAZA Sangerarile

✅   PREVINE Reaparitia Hemoroizilor


VEZI CE SPUN ALTII DESPRE HEMOLFIT

Trebuie doar să alegeți alimentele pe care doriți să le consumați în timpul meselor principale, să ne oferiți câteva informații asupra stilului de viață, vârstă, problemelor legate de hemoroizi și tranzitului intestinal în general.

Cartof ras pentru hemoroizi

Hemoroizii devin o afecțiune medicală serioasă atunci când nu interveniți din timp asupra lor cu remedii eficiente. Cartoful ras nu reprezintă un remediu eficient, problema fiind mult mai complexă. În secțiunile de mai jos ale articolului, vă explicăm cum puteți scăpa de simptomele hemoroizilor cu ajutorul produselor noastre, pe care le-am conceput special pentru tratamentul bolii hemoroidale.

Tratarea hemoroizilor cu ajutorul cartofului ras se bazează pe proprietatea astringentă a acestuia, despre care se crede că poate ajuta la ameliorarea durerii și a senzației de mâncărime. Cartoful ras, scos direct din congelator, îngustează vasele de sânge, ajută la reducerea inflamațiilor și ameliorează durerile, instantaneu.

Nu există însă nicio dovadă medicală asupra acțiunii eficiente a unei astfel de proceduri pentru ameliorarea disconfortului creat de hemoroizi. În afară de senzația de rece, ce poate ajuta într-adevăr la ameliorarea inflamațiilor.

Cu toate acestea, dacă sunteți tentați să încercați un asemenea remediu, vă enumerăm pașii pe care trebuie să îi urmați:

  1. Radeți cartoful și puneți-l în congelator timp de câteva ore.
  2. Pune-ți apoi cartoful ras într-o compresă sterilă și poziționați-l pe zona afectată a anusului, timp de câteva minute.
  3. Repetați procesul timp de 5 zile.

Cum se tratează hemoroizii interni si externi corect?

În funcție de complexitatea afecțiunii și tipul de hemoroizi, acești pot fi tratați la domiciliu cu ușurință, urmărind cu precădere un plan de tratament bine pus la punct. Vă invităm să citiți articolele dedicate Tratament hemoroizi Externi – Naturist, Tratament Hemoroizii Interni: Creme – Supozitoare – Leacuri, precum și Cele mai eficiente Tratamente Pentru Hemoroizi – Interni & Externi.

Prevenție și ameliorare

În timp ce cartofii s-ar putea să nu fie tocmai răspunsul la afecțiunile legate de hemoroizi, există câteva remedii pe care vi le recomandăm:

  • Consumați alimente bogate în fibre (fructele, legumele și fibrele);
  • Utilizați tratamente topice, cum ar fi o cremă pentru hemoroizi fără prescripție medicală, supozitoare sau perne pentru hemoroizi;
  • Stați în mod regulat într-o baie de șezut, timp de 10-15 minute, câteva ori pe zi.

Concluzie

Remediul la domiciliu ce implică tratarea hemoroizilor cu ajutorul unui cartof ras, poate ameliora pe moment simptomele, dar nu poate trata boala hemoroidală. Vă sfătuim totuși să încercați schimbarea dietei alimentare, să consumați cât mai multe fibre, lichide, să adoptați un regim de viață activ și să utilizați tratamente topice pentru ameliorarea disconfortului provocat.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.