Cafea pentru tratamentul hemoroizilor

Cafea pentru tratamentul hemoroizilor

Introducere

Se știe că băutura pe bază de cafea are multe beneficii medicinale. A fost folosită pentru a trata diverse afecțiuni încă din cele mai vechi timpuri. Cu toate acestea, puterile vindecătoare ale cafelei nu se opresc aici. De fapt, cafeaua conține unele dintre cele mai bune remedii naturale pentru hemoroizi. Mai exact, grație efectelor sale laxative, ajută la prevenirea constipației, care poate conduce la formarea hemoroizilor.

Cafeaua poate că este un produs bun, dar trebuie găsită o alimentație adecvată

Cafeaua este cunoscută pentru efectele sale laxative. O ceașcă de cafea pe zi, este chiar recomandată pentru savoarea ei, pentru reîmprospătarea organismului și adoptarea unei stări de spirit pozitive, precum și pentru mișcările intestinale, ce formează un scaun moale, ușor de eliminat.

Cu toate acestea, consumul zilnic de cafea nu este suficient pentru ameliorarea cauzelor ce provoacă apariția hemoroizilor. Pentru acest lucru, este indicat să adoptați un regim alimentar sănătos, bogat în fibre. Astfel, avem un plan foarte bine elaborat și gratuit, personalizat, conceput în colaborare cu Dr.Urolog XYZ și Nutriționistul XZY, care vă va garanta ameliorarea simptomelor hemoroizilor.

✔️  SPUNE ADIO HEMOROIZILOR CU PACHETUL HEMOLIFT

✅   VINDECA Rănile Rapid

✅   GRABESTE Procesul De Vindecare

✅   CALMEAZA Sangerarile

✅   PREVINE Reaparitia Hemoroizilor


VEZI CE SPUN ALTII DESPRE HEMOLFIT

Conceperea planului durează câteva minute și tot ce aveți de făcut, este să alegeți ce alimente preferați pentru consum, să oferiți câteva informații privind stilul de viață, informații medicale și vârsta. Toate aceste informații ne vor fi de ajutor în elaborarea unui plan bine pus la punct, care să vă vină în ajutor.

Beneficiile cafelei

Cafeaua este un ingredient care ne înseninează zilele și ne binedispune. Uneori însă consumul unor cantități mari de cofeină, poate duce la probleme digestive, precum diareea, care împiedică vindecarea hemoroizilor. Vă recomandăm astfel evitarea consumului excesiv de cafea, în timpul tratamentului pentru hemoroizi. Cu toate acestea, cafeaua se bucură de numeroase beneficii. Printre cele mai importante, ce țin de sistemul digestiv, regăsim:

  • Promovează gestionarea greutății
  • Ajută la digestie
  • Are efect laxativ

Cafeaua pentru hemoroizi

Conținutul ridicat de cofeină din cafea este ceea ce face această băutură atât de populară. Cofeina ajută la creșterea fluxului de sânge în întregul corp, inclusiv circulația la nivelul extremităților inferioare, precum venele hemoroidale.

Consumul de cafea

Constipația este o afecțiune în care scaunul rămâne în intestine mai mult decât în ​​mod normal. Dacă este lăsată netratată, constipația poate duce la crampe dureroase, balonare și chiar diaree. Consumul zilnic de cafea poate ajuta la prevenirea constipației.

Cafeaua conține cofeină, care stimulează sistemul nervos și crește fluxul de sânge către tractul digestiv. De asemenea, cofeina relaxează mușchii și promovează peristaltismul (o mișcare ritmică a intestinelor).

Cu toate acestea, nu există studii exacte care să ateste utilizarea cafelei, drept un remediu pentru tratarea hemoroizilor în mod direct.

Clisme cu cafea

Clisma cu cafea reprezintă o modalitate de curățare a colonului, folosit în medicina alternativă. În timpul procedurii, prin rect, se introduce în colon un amestec de cafea preparată cu apă. Se crede că procedurile de clisme cu cafea, stimulează fluxul bilei, precum și producția de glutation, care este un antioxidant detoxifiant. Totuși, și în acest caz, nu exista studii care să ateste faptul că funcționează pentru hemoroizi, și, în plus, poate cauza probleme de sănătate ale colonului.

Cum puteți face o clismă cu cafea?

  • Fierbeți cafeaua la ibric timp de 3-5 minute. Obțineți un raport de 3 lingurițe de cafea, la un litru de apă.
  • Lăsați la infuzat încă 15 minute.
  • Strecurați foarte bine cafeaua și puneți lichidul în dispozitivul de clismă.
  • Așezați-vă pe partea dreaptă, îndoiți genunchii. Apoi, inserați în rect duza clismei și introduceți amestecul.
  • Rețineți amestecul timp de 10 minute.

Dacă alegeți să faceți o clismă cu cafea, cel mai probabil veți simți crampe și presiune în timpul procedurii.

Prevenție și ameliorare

Concluzie

Cofeina este o substanță naturală din boabele de cafea. Când cofeina intră în sânge, stimulează sistemul nervos și crește fluxul sangvin. De asemenea, cofeina relaxează mușchii tractului digestiv, ajutând la reducerea umflăturilor și durerii.

Deși se știe faptul că, cafeaua stimulează sistemul digestiv, atunci când este consumată în cantități moderate, nu provoacă apariția diareei. Cu toate acestea, atunci când suferiți de boli hemoroidale în faze acute, ar trebui să vă consultați medicul înainte de consuma cafea.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.