Bere pentru hemoroizi

Bere pentru hemoroizi

Introducere

Mai mult de jumătate din populația lumii se confruntă cu hemoroizi. Dar este vreo legătură între apariția hemoroizilor și consumul de alcool? În special – bere? În mod cert nu. Cel puțin nu direct. Însă, trebuie să știți că berea, consumată în mod regulat, poate avea efecte nocive asupra organismului, care, în timp, pot conduce la apariția hemoroizilor.

Berea conține alcool, compus care provoacă inflamație. De asemenea, alcoolul stimulează vasele de sânge, determinându-le să se dilate și să se umfle. Când se umflă, aceasta devin dureroase și sensibile. Acesta este un factor indirect al berii, asupra hemoroizilor.

Berea nu este bună, dar vă putem îndruma ce alimente să consumați mai exact

Deși nu există o relație directă între bere și hemoroizi, berea poate crește tensiunea arterială, punând stres asupra venelor, precum și a sistemului circulator. Din acest motiv, berea nu este un produs recomandat pentru hemoroizi sau pentru orice altă afecțiune.

✔️  SPUNE ADIO HEMOROIZILOR CU PACHETUL HEMOLIFT

✅   VINDECA Rănile Rapid

✅   GRABESTE Procesul De Vindecare

✅   CALMEAZA Sangerarile

✅   PREVINE Reaparitia Hemoroizilor


VEZI CE SPUN ALTII DESPRE HEMOLFIT

Pentru a vă veni în ajutor, cu un regim alimentar corespunzător, avem un plan foarte bine elaborat și gratuit, personalizat, conceput în colaborare cu Dr.Urolog XYZ și Nutriționistul XZY. Elaborarea planului durează doar câteva minute, și, tot ce aveți de făcut, este să alegeți ce alimente doriți să consumați, ce stil de viață aveți, afecțiuni legate de hemoroizi, tranzit intestinal, afecțiuni generaliste, vârstă.

În funcție de rezultatele oferite, vă vom ajuta cu elaborarea unui plan alimentar, prin care vă îndrumăm ce alimente să consumați, pentru a trata și preveni hemoroizii.

Bere pentru hemoroizi

Atunci când consumați bere, tensiunea arterială crește. Anumite persoane pot experimenta senzații de rău sau înroșirea pielii. Tensiunea arterială crescută va pune stres asupra vaselor de sânge din întreg organismul, chiar și asupra venelor hemoroidale. Hemoroizii reprezintă în fapt, vene inflamate. Astfel, în acest mod, putem spune că există o relație între hemoroizi și consumul de bere.

De asemenea, berea poate provoca probleme cu mișcările intestinale, alcoolul fiind un cunoscut diuretic. Alcoolul provoacă senzația de deshidratare, iar deshidratarea favorizează apariția constipației.

Motive să nu consumați bere

Consumul de bere, și implicit de alcool, afectează viețile a peste 6% din populație, la nivel global. Sănătatea vaselor de sânge, depinde de un flux puternic și sănătos de sânge. Efectele non-benefice ale berii afectează creșterea presiunii arteriale, vasele de sânge, dar provoacă balonări și afectează digestia, alcoolul fiind efectiv, zahăr pur. Printre motivele pentru care nu recomandăm consumul de bere, regăsim:

  • Berea este plină de calorii
  • Berea vă poate umfla
  • Alcoolul dăunează mucoasa stomacului
  • Berea vă poate deshidrata

Prevenție și ameliorare

Concluzie

Consumul de bere nu este sănătos pentru organism. Deshidratează organismul și afectează direct mișcările intestinale, având efecte laxative. Atunci când este consumată des și în cantități mari, poate conduce la simptome grave la pacient.

Pacienților cu hemoroizi le recomandăm să evite pe cât posibil consumul de alcool.  Alcool nu doar afectează venele de sânge, dar crește riscul apariției cirozei hepatice, ciroză care prin natura simptomelor sale, poate conduce la dezvoltarea hemoroizilor.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.