Băi de șezut cu sare pentru hemoroizi

Băi de șezut cu sare pentru hemoroizi

Introducere

Băile de șezut cu apă sărată reprezintă un remediu cunoscut în medicină de foarte mulți ani. Sarea naturală, netratată, neiodată, poate fi un veritabil medicament pentru tratarea hemoroizilor, cisticelor și infecțiilor din zona intimă și anală.

Beneficiile sării pentru hemoroizi

Băile cu apă sărată ajută la ameliorarea inflamațiilor, calmarea iritațiilor și mâncărimilor, îmbunătățirea circulației sangvine și vindecarea ţesuturilor musculare vătămate.

Hemoroizi

Băile cu sare pentru hemoroizi ajută la contractarea venelor și creșterea tonusului acestora. Pentru efecte cicatrizante și antiinflamatoare, puteți adăuga și o infuzie de ceai de mușețel în apa sărată.

✔️  SPUNE ADIO HEMOROIZILOR CU PACHETUL HEMOLIFT

✅   VINDECA Rănile Rapid

✅   GRABESTE Procesul De Vindecare

✅   CALMEAZA Sangerarile

✅   PREVINE Reaparitia Hemoroizilor


VEZI CE SPUN ALTII DESPRE HEMOLFIT

Ajută pielea

Băile cu sare oferă efecte dezinfectante și antiinflamatorii asupra anumitor afecțiuni ale pielii. De asemenea, sarea este un exfoliant natural, ajutând pielea să devină mai curată, mai fermă și mai fină la atingere.

Stimulează circulația

Sarea ajută la detensionarea musculară și stimularea circulației. Acest lucru este posibil datorită concentrațiilor de minerale regăsite în sare. Sarea favorizează reînnoirea țesuturilor, cât si circulația periferică, stimulând în același timp, regenerarea celulelor pielii.

Tipuri de sare

Tratamentele cu sare sunt recomandate pentru ameliorarea simptomelor provocate de hemoroizi. Vă sfătuim să alegeți sare epsom, de mare sau grunjoasă, pentru efecte optime.

Sarea epsom

Sarea epsom poate fi folosită în tratarea hemoroizilor și afecțiunilor din zona anusului.  Are în componența sa o cantitate mare de magneziu, mineral recomandat în tratarea constipației. Sulful de magneziu are proprietatea de a dirija fluidele din sânge către intestine. Acest lucru face ca scaunele să devină mai moi, eliminându-se astfel și constipația.

Sare de mare

Sarea de mare conține până la 75 de nutrienți și oligoelemente. Sodiul și clorura se găsesc din abundență în sarea de mare și sunt substanțe esențiale de care corpul are nevoie pentru a funcționa normal. Clorura ajută în cu precădere funcția musculară și pe cea nervoasă, iar sodiul susține reglarea volumului de sânge. Alături de clorură, potasiul lucrează pentru a ajusta nivelul de acid din corp.

Sare de masă

Sarea de masă este extrasă din zăcăminte de sare și apoi prelucrată pentru a-i fi oferi acea textură extra fină. Procesul de prelucrare sărăcește sarea de toate mineralele și oligomineralele regăsite în mod natural.

Cum să faceți băi de șezut cu sare pentru hemoroizi?

  1. Așezați ligheanul pentru băi de șezut pe marginea scaunului de toaletă.
  2. Puneți 1 kg de sare în lighean.
  3. Umpleți vasul cu apă fierbinte și amestecați până la omogenizarea completă a sării.
  4. Așezați-vă ușor deasupra ligheanului.
  5. Dacă aveți fisuri anale, posibil la începutului băilor să simți o ușoară durere. Aceasta se va ameliora pe măsură ce efectuați baia.
  6. Stați în apă timp 20-30 de minute, de câteva ori pe zi.

Alte plante care se pot folosi in baile de sezut:

Concuzie

Baia cu sare contribuite atât la ameliorarea hemoroizilor, cât și la ameliorarea durerilor musculare, stimularea circulației sângelui, calmarea oboselii nervoase, înlăturarea insomniilor sau exfolierea pielii.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.