Băi de șezut cu coada șoricelului pentru hemoroizi

Băi de șezut cu coada șoricelului pentru hemoroizi

Introducere

Coada șoricelului este o plantă cunoscută drept remediu naturist, în toată lumea. Proprietățile acesteia se observă asupra întregului organism. Coada șoricelului poate fi utilizată atât intern, cât și extern. Planta conține uleiuri esențiale, vitamina C, tanini, magneziu, precum și substanțe flavonoide antiinflamatorii. Acestea îi conferă proprietăți antiseptice, astringente, antispasmotice, antiinflamatorii, calmante, cicatrizante și depurative.

Beneficiile plantei coada șoricelului

Coada șoricelului se bucură de numeroase beneficii pentru organism. Este un puternic tonic digestiv, antiinflamator, calmant, antispastic, hemostatic, bactericid, cicatrizant, imunomodulator.

Hemoroizi

Coada șoricelului contribuie la reducerea stărilor neplăcute ce apar la nivelul venelor de sânge hemoroidale, dar și mucoasei anale. Vă recomandăm spălături locale sau băi de șezut de 3-4 ori pe zi cu infuzia din plantă, pentru beneficii optime.

✔️  SPUNE ADIO HEMOROIZILOR CU PACHETUL HEMOLIFT

✅   VINDECA Rănile Rapid

✅   GRABESTE Procesul De Vindecare

✅   CALMEAZA Sangerarile

✅   PREVINE Reaparitia Hemoroizilor


VEZI CE SPUN ALTII DESPRE HEMOLFIT

Ajută la vindecarea rănilor

Pentru favorizarea vindecării și cicatrizărilor rănilor, pot fi făcute badijonări sau spălături locale cu extract de coada șoricelului. Un studiu pe animale a constatat că extractele de frunze de șoricel prezintă proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, ambele ajută la vindecarea rănilor (1).

Ameliorează problemele digestive

Coada șoricelului conține glucide și proteine, precum și substanțe minerale și azulenă. Azulena are efecte antispastice asupra musculaturii tubului digestiv, iar terpineolul, taninurile și cineolul, se bucură de efecte antiseptice.

Un alt studiu pe animale a constatat că antioxidanții flavonoizi din ceaiul de șoricelului pot combate spasmele digestive, inflamația și alte simptome ale IBS (2).

Cum să faceți băi de șezut cu coada șoricelului pentru hemoroizi?

Băile de șezut cu coada șoricelului constituie un remediu naturist indicat în tratamentul hemoroizilor. În funcție de preferințe, pot fi făcute în cada de baie sau într-un vas special pentru băi de șezut.

  1. Așezați ligheanul pentru băi de șezut deasupra toaletei și umpleți-l cu apă caldă. În cazul în care preferați băile de șezut în cadă, umpleți cu apă suficient cât să acopere zone perineului.
  2. Preparați o infuzie din 2-3 linguri de coada șoricelului, în 300 ml de apă. Lăsați la infuzat 10-15 minute și apoi strecurați ceaiul. Adăugați infuzia în apa caldă și așezați-vă deasupra ligheanului.
  3. Stați în apă timp 15-20 de minute, de câteva ori pe zi.

Alte plante care se pot folosi in baile de sezut:

Concluzie

Preparatele din coada șoricelului cuprind o gamă largă de proceduri medicinale. De la infuzii, tincturi, siropuri, unguente, decoct, supozitoare, până la băi de șezut, această plantă este recomandată pentru susținerea funcției digestive, hepatice, pentru reducerea riscului de sângerare la nivelul venelor hemoroidale și mucoasei anale, precum și favorizare procesului de vindecare al acestora.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.