Băi de șezut cu coada calului pentru hemoroizi

Băi de șezut cu coada calului pentru hemoroizi

Introducere

Planta de coada calului se numără printre remediile naturiste pe care Dr. Alexandru le recomandă pentru tratarea hemoroizilor. Conține cantități mari de siliciu, mineral benefic organismului, magneziu, fier, zinc, calciu, potasiu, vitamine, mangan, precum și antioxidanți.

Coada calului este o plantă utilă în tratarea hemoroizilor, ce reduce riscul de sângerare, favorizează regenerarea pielii și are proprietăți antiinflamatorii.

Beneficiile coada calului

Având o mulțime de proprietăți propice pentru organism, coada calului este utilizată la prepararea numeroaselor remedii naturiste, cu beneficii rapide.

✔️  SPUNE ADIO HEMOROIZILOR CU PACHETUL HEMOLIFT

✅   VINDECA Rănile Rapid

✅   GRABESTE Procesul De Vindecare

✅   CALMEAZA Sangerarile

✅   PREVINE Reaparitia Hemoroizilor


VEZI CE SPUN ALTII DESPRE HEMOLFIT

Hemoroizi

Compușii regăsiți în plantă, îi oferă acesteia proprietăți antiseptice, antimicrobiane, antiinflamatorii, diuretice, depurative. De asemenea, îmbunătățesc circulația locală și ajută la coagularea sângelui. Tratamentele cu coada calului au activitate antiinflamatoare și hemostatică, întărind pereții vaselor de sânge și împiedicând astfel dezvoltarea hemoroizilor.

Diuretic natural

Datorită proprietăților diuretice, coada calului ajută la eliminarea fluidelor și a sării regăsită în exces din organism. Afecțiunile renale pot fi ameliorate cu infuzii de coada calului. Totodată, chiar și balonarea ce însoțește menstruația poate fi combătută cu ajutorul ceaiului de coada calului.

Vindecarea rănilor

În studiile mai vechi pe șobolani, cei tratați cu unguente care conțin 5% și 10% extract de coada-calului au prezentat un raport de închidere a plăgii de 95–99%, precum și o regenerare mai mare a pielii, în comparație cu grupurile de control (1).

Antiinflamator

Studiile pe eprubetă arată că extractul de coada-calului poate inhiba limfocitele, principalul tip de celule de apărare implicate în bolile imunitare inflamatorii (2).

Antimicrobian

Uleiul esențial de coada-calului pare să aibă o activitate puternică împotriva bacteriilor și ciupercilor, inclusiv Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Aspergillus niger și Candida albicans (3). Uleiul esențial conține timol și cineol, care au capacitatea de a elimina fungii și bacteriile.

Cum să faceți băi de șezut cu coada calului pentru hemoroizi?

Baia de șezut cu infuzie de coada calului, în funcție de preferințe, poate fi făcută atât în cada de baie, cât și într-un lighean special din plastic. Respectând pașii descriși mai jos, veți putea asigura expunerea zonei afectată în apă, atât timp cât este necesar, pentru vindecarea ei.

  1. Ridicați capacul toaletei și așezați ligheanul pentru băi de șezut pe vasul acesteia.
  2. Efectuați igiena locală.
  3. Preparați o infuzie din 5 lingurițe de plantă uscată, într-o cană de apă. Fierbeți și infuzați timp de 15 minute și apoi strecurați.
  4. Adăugați infuzia în vas și umpleți-l cu apă caldă, mai mult de jumătate.
  5. Așezați-vă ușor deasupra ligheanului și susțineți-vă de spătarul unui scaun pentru o mai bună stabilitate..
  6. Stați în apă timp 15-20 de minute, de câteva ori pe zi.

Alte plante care se pot folosi in baile de sezut:

Concluzie

Coada calului este o plantă ce dispune de calități deosebite pentru organism. Aceasta conține siliciu, calciu, zinc, fier, mangan, în concentrații importante. Antioxidanții precum flavonoidele, saponinele sau taninul se regăsesc, de asemenea, în coada calului, ceea ce o face indicată în tratarea unei game largi de afecțiuni medicale.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.