Băi de șezut cu bicarbonat pentru hemoroizi

Băi de șezut cu bicarbonat pentru hemoroizi

Introducere

De cele mai multe ori, hemoroizii dispar singuri, în câteva săptămâni. Însă, în tot acest timp, pot provoca durere și disconfort. Simptomele resimțite, precum dureri, mâncărime și uneori sângerări la nivelul rectului și anusului, pot fi ameliorarea cu ajutorul tratamentelor topice și băilor de șezut cu bicarbonat.

Beneficiile bicarbonatului

Bicarbonatul de sodiu este un agent natural, cu eficiențe dovedite în prevenirea florei patogene. Ajută la calmarea senzațiilor neplăcute cauzate de constipație, psoriazis, iar în combinație cu o baie de șezut caldă, ameliorează simptomele precum durerea, mâncărimea și inflamația, dar și reducerea riscului de infecție, în cazul hemoroizilor.

Hemoroizi

În ceea ce privește hemoroizii, bicarbonatul de sodiu facilitează tranzitul intestinal. Datorită proprietăților antiseptice ale substanței, atunci când intră în contact cu bicarbonatul, în timpul băilor de șezut, țesuturile sunt dezinfectate. Scăderea acidității intestinului ca urmare a expunerii la bicarbonatul de sodiu, ajută la îmbunătățirea peristaltismului, ceea ce duce implicit la ameliorarea bolii hemoroidale.

Constipație

Bicarbonatul de sodiu favorizează ameliorarea constipației, prin atragerea apei în  intestine și stimularea contracțiilor musculare. Se combină cu acidul din stomac, producând gaze, gaze ce vor ajuta la eliminarea materiilor fecale și ameliorarea simptomelor constipației.

Pentru a scăpa de constipație, amestecați 1 linguriță de bicarbonat de sodiu într-o ceașcă  de apă călduță. Amestecați până la dizolvarea completă și consumați amestecul cât mai repede.

Efecte antifungice

De asemenea, s-a descoperit că bicarbonatul de sodiu are efecte antifungice generale (1). Prin urmare, poate lupta împotriva candidozei ce apare atât în cavitatea bucală, cât și în zona genitală. Pentru cavitatea bucală, puteți face gargară cu apă şi bicarbonat, în timp ce pentru zona genitală, vă recomandăm spălături cu apă călduţă şi bicarbonat.

Psoriazis

Anumite cercetări din 2005 susțin utilizarea băilor de bicarbonat de sodiu pentru a trata psoriazisul (2). Băile cu bicarbonat reduc mâncărimile și înmoaie pielea. Urmate o dată la 3 zile, veți începe să observați îmbunătățiri.

Cum să faceți băi de șezut cu bicarbonat pentru hemoroizi?

Pentru vindecare hemoroizilor, vă recomandăm baia de șezut cu bicarbonat, într-un vas special din plastic. Tot ce aveți de făcut, este să respectați pașii următori, pentru rezultate eficiente:

  1. Așezați ligheanul pentru băi de șezut pe marginea toaletei, astfel încât să nu alunece.
  2. Umpleți vasul cu apă caldă și adăugați 5 linguri de bicarbonat de sodiu. Amestecați bine.
  3. Efectuați igiena locală în duș și apoi așezați-vă ușor deasupra ligheanului cu bicarbonat.
  4. Dacă aveți o rană deschisă, cel mai probabil că, la începutul expunerii, veți simți o ușoară durere. Aceasta se va ameliora pe măsură ce efectuați baia.
  5. Stați în apă timp 45-60 de minute, de câteva ori pe zi.
  6. Utilizate în combinație cu unguentele antihemoroidale din plante, băile de șezut cu bicarbonat pot trata cu succes simptomele hemoroizilor.

Concluzie

Cu ajutorul băilor de șezut cu bicarbonat de sodiu, veți obținerea scăderea în dimensiuni a hemoroizilor, scăderea inflamațiilor precum și ameliorarea durerilor. Adoptați un regim de viață sănătos, pentru ca tratamentul hemoroizilor cu bicarbonat de sodiu să aibă efect, într-un timp scurt.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.