Alimente interzise în cazul pacienților cu hemoroizi

Alimente interzise în cazul pacienților cu hemoroizi

Atunci când ați fost diagnosticați cu hemoroizi, medicul dumneavoastră vă va recomanda să consumați cât mai multe alimente bogate în fibre. Consumul de alimente bogate în fibre va face ca scaunele să fie mai moi și mai ușor de eliminat, ajutând, de asemenea, la tratarea și prevenirea hemoroizilor.

Cu toate acestea, există o serie de alimente, pe care ar trebuie să le evitați. Acestea vor provoca constipație, și după cum deja ați aflat, constipația este principala cauză care provoacă hemoroizii. Evitați alimente precum brânza, produsele de tip fast-food, preparate din carne condimentată, alimente procesate și în general, cele sărace sau lipsite total de fibre alimentare.

Află exact ce poți să mănâwci și ce nu

Dieta pentru hemoroizi este una extrem de diversificată. Trebuie doar să știți cum puteți alătura alimentele, pentru a evita constipația sau diareea.

✔️  SPUNE ADIO HEMOROIZILOR CU PACHETUL HEMOLIFT

✅   VINDECA Rănile Rapid

✅   GRABESTE Procesul De Vindecare

✅   CALMEAZA Sangerarile

✅   PREVINE Reaparitia Hemoroizilor


VEZI CE SPUN ALTII DESPRE HEMOLFIT

Pentru a veni în ajutorul dumneavoastră, avem un plan personalizat foarte bine elaborat și structurat, gratuit, realizat în colaborare cu Dr.Urolog XYZ și Nutriționistul XZY. Elaborarea planului durează doar câteva minute.

Pentru a intra în posesia lui, trebuie doar să alegeți ce alimente consumați de obicei, ce stil de viață dispuneți, informații privind vârsta, istoricul medical și existența simptomelor ce țin de hemoroizi.

Alimente interzise la hemoroizi

Atunci când suferiți de hemoroizi, există câteva alimente pe care recomandăm să le evitați. Evitându-le, veți îmbunătăți tranzitul intestinal și veți evita constipația.

Alimente sărace în fibre

Un regim alimentar sărac în fibre, poate cauza creșterea nivelului de colesterol în sânge, a glicemiei, constipația și, bineînțeles, apariția hemoroizilor. De asta de este bine sa consumam cat mai multe alimente bogate in fibre, avem o pagina dedicata unde evidentiem alimentele care trebuiesc consumate in mod regulat.

Alimentele sărace în fibre alimentare favorizează apariția unui tranzit intestinal accelerat. Printre alimentele de evitat, regăsim făina albă, pastele din grâu, orezul alb, ouă, banane, pepene roșu, nectarine, papaia, legumele fierte, cartofii albi sau sosurile de roșii.

Alcool și cafea

Cu toate că nu este o legătură directă între alcool și hemoroizi, există numeroase studii care au arătat cum alcoolul afectează circulația sângelui. O circulație sangvină deficitară a venelor hemoroidale, poate provoca îngroșarea lor și formarea trombilor sau a cheagurilor de sânge. Acestea duc implicit la dureri și senzații neplăcute.

La fel ca și în cazul alcoolului, nici între cafea și hemoroizi nu există o legătură directă. Însă, cafeaua conține acid clorogenic, ce favorizează apariția efectului laxativ. Acest lucru duce la deshidratarea organismului, apoi la constipație și hemoroizi.

Mâncăruri picante

Condimentele picante crează un dezechilibru intestinal, datorită proprietăților sale de ardere a grăsimilor. Deși nu alimentele în sine favorizează apariția hemoroizilor, pot cauza probleme la nivelul tractului gastrointestinal, afecțiuni ce pot conduce la constipație sau diaree.

Condimentele, precum piperul, ardeiul iute, curry, hreanul, deși conțin substanțe sănătoase care ajută organismul, recomandăm să le evitați atunci când suferiți de hemoroizi.

Produse lactate

Produsele lactate de tipul brânzeturilor și cașcavalurilor, conțin o substanță numită cheag. Aceasta este folosită pentru solidificarea laptelui. Consumate în exces, produsele lactate favorizează apariția constipației.

Alimente procesate

Alimentele procesate conțin tot felul de ingrediente artificiale, menite a îmbunătăți gustul mâncărurilor și a favoriza păstrarea lor mai mult timp. Deși extrem de gustoase, alimentele procesate nu aduc nici un beneficiu tranzitului intestinal. Din contră, îi provoacă disconfort, dureri, iar aditivii din alimente, slăbesc sistemul imunitar.

Suplimente care nu sunt recomandate

Există și câteva suplimente alimentare pe care nu le recomandăm atunci când suferiți de hemoroizi. Acesta ajută la apariția constipației și dereglarea mișcărilor intestinale.

  • Suplimente cu fier
  • Suplimente cu calciu
  • Proteină pudră

Prevenție și ameliorare

Odată observate primele simptome ale apariției hemoroizilor, respectând câteva obiceiuri zilnice, veți putea ameliora și evita agravarea acestora. De asemenea, Dr. Alexandru recomandă următoarele indicații și pentru prevenirea hemoroizilor și evitarea intervențiilor chirurgicale, care sunt dureroase, pot interveni complicații și, de asemenea, sunt extrem de costisitoare.

  • Suplimentele de fibre ajută – lipsa unei diete alimentare bogate în fibre, poate fi completată prin administrarea zilnică a suplimentelor de fibre;
  • Folosirea de creme – cremele și unguentele special create pentru hemoroizi vor ajuta, de asemenea, la prevenirea și ameliorarea bolii hemoroidale, grație ingredientelor naturale din compoziție;
  • Folosirea de ceaiuri – ceaiurile pentru hemoroizi consumate intern ajută la obținerea unui tranzit intestinal adecvat, previn constipația și ajută la menținerea unui organism sănătos. Utilizate în băile de șezut, vă vor ajuta la ameliorarea durerilor, mâncărimilor, iritațiilor, provocate de hemoroizi;
  • Folosirea unui taburet wc – taburetul pentru wc vă va ajuta să realizați o poziție optimă pentru eliminarea completă a scaunului;
  • Nu vă forțați la defalcare – mergeți la toaletă ori de câte ori simțiți nevoia și lăsați scaunul să se desfășoare natural. Nu vă forțați, pentru a nu pune presiune asupra venelor hemoroidale deja inflamate;
  • Folosiți o pernă de hemoroizi – designul anatomic, special creat, va ajuta zona anusului să nu primească toată presiunea exercitată asupra venelor, atunci când stați în șezut.

Concluzie

Hemoroizii reprezintă o afecțiune neplăcută pentru toată lumea. Respectarea unui regim alimentar sănătos, vă va ajuta să eliminați cauzele ce favorizează apariția hemoroizilor.

Respectând indicațiile Dr. Alexandru cu privire la alimentele interzise atunci când suferiți de hemoroizi și recomandările pentru prevenirea lor, veți putea trăi din nou, o viață sănătoasă, lipsă de dureri.

Alexandru Ionescu
Alexandru Ionescu

Medic Specializat pe Urologie cu peste 30 de ani de experienta in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.